Artikel skrivning: Milepæle

at 26 January 2006

På vores sidste møde lovede jeg at udarbejde en liste med milepæle
til artikelskrivningen. Det er lidt svært at beskrive milepæle i en iterativ process. Derfor betyder en milepæl som oftest første grove version. For eksempel betyder en milepæl omkring introduktion, at en hypotese plus en læsbar baggrund/argumentation er klar, men ikke den fuldt færdige version. Så der kan stadig ændres i hypotese/argumentation, også væsentlige ændringer.

Bemærk, at der ikke ligger en rækkefølge i nedenstående punkter. Formentlig har jeg glemt noget, så kommentarer er yderst velkomne. (Husk at tilføje kommentarer via bloggen og ikke via e-mail. Kun ved at bruge bloggen bliver kommentarerne samlet et sted.

De foreslåede milepæle er:
  • Disposition / storyboard. (Storyboard antyder, at dispositionen skal give en hurtig oversigt over indholdet/formål i de forskellige afsnit. Hvilket budskab vil du sælge i dette afsnit.)
  • Arbejdsversion af introduction + formål/hypotese
  • Litteratur på plads
  • Teorieudvikling/beskrivelse klar
  • Resultater foreligger
  • Resultat beskrivelse på plads
  • Sammenhængende manuskript klar til revision
  • Revision færdig
  • Sendt til finpudsning hos medforfattere
  • Manus afsendt.

En html-version af mindmappen fra vores møde kan findes her (kræver password til vores private hjemmeside)

Links til programredskaber

at 19 January 2006

Som opfølgning fra vores diskussion på gruppemødet.

Freemind er redskabet til at lave mindmaps. Lidt mere om mindmaps (opfundet af) Tony Buzan kan findes her

Redskabet til projekt planlægning, Gantt-project er lidt mindre finpudset, så man skal være forberedt på problemer. Iøvrigt har institutionen winproject, som er Microsofts noget mere omfattende product.

Tæller til websider kan oprettes (gratis) hos Sitemeter. Hvis i følger instruktionerne når I frem til at få noget html kode der blot skal pastes ind i html-koden på websiden

En enkelt tilføjelse. Lars spurgte til min "hjemmeside" opsætning på computeren. Jeg kan stærkt anbefale at bruge netvibes til at lave en hjemmeside. Det er lært at følge med i opdateringer af diverse blogs, nyhedssider, vejrmeldinger etc. Blandt andet har jeg sat den op til automatisk at modtage opdateringer om disse blogsider. Interesserede kan kontakte undertegnede, specielt hvis RSS og Atom ikke siger jer noget

Slides fra foredrag i Årslev vedr. GLM vs MIXED




Jeg var på Årslev igår og holdt et indlæg om GLM vs MIXED, primært med fokus på, hvorfor jeg normalt anbefaler brug af MIXED istedet for GLM ved forsøgsopgørelser.

Slidenes kan downloades, samlet med 6 slides per side.

Billedet inspireret af en af konsultationerne

Hilsen fra Matthias Greiner

at 13 January 2006

Matthias Greiner, der indtil fornylig var leder af EPILAB på Danmarks Fødevareforskning (tidligere SVS) har sendt en hilsen samt sin nye adresse,

Matthias Greiner
PD Dr. med. vet., MSc, Dipl. ECVPH

Bundesinstitut fuer Risikobewertung (BfR)
Wissenschaftliche Querschnittsaufgaben
Fachgruppe 33 - Epidemiologie, Biometrie und mathematische Modellierung

Federal Institute for Risk Assessment (BfR)
Scientific Services
Unit 33 - Epidemiology, Biostatistics and Mathematical Modelling

Internet: www.bfr.bund.de

Jeg har også hans e-mail addresse hvis det har interesse

R-Pakke med data-eksempler

at 08 January 2006

Vi har jo ofte behov for at anvende datasæt som eksempler ved undervisning, eller når vi skriver artikler. Det ender ofte med, at data findes frem i sidste øjeblik, og bagefter glemmer vi alt om data. Derfor har jeg påbegyndt en R-pakke til at gemme og beskrive datasæt fra de forsøg, vi er involveret i.

Det er faktisk ganske let. Når data er finpudset gemmer man dem som en rda fil, og kalder funktionen promptData, som generer en template (*.rd fil) for beskrivelsen af datasættet. Denne template tilrettes. *.rda filen placeres i Data directory for pakken og *.rd filen placeres i man directory. Pakken kompileres og komprimeres og er nu klar. Som eksempel et datasæt med cortisol målinger for grise. I R blev der eksekveret:

save(PigCortisol,file="PigCortisol")
promptData(PigCortisol)

og PigCortisol.rd derefter tilrettet og placeret det rigtige sted.

Pakken DIASData med foreløbigt 2 datasæt (grisevækstdata og cortisoldata med døgnvariation til brug ved eksemplificering af random regression) er placeret her, mens hele kildeteksten er her. Førstnævnte fil installeres i R via Packages|Install from local file. Jeg vil senere placere kildeteksten på vores fælles drev (I:) under biometri\RPackages. I opfordres til at bidrage til samlingen.

Tilføjer 9/1: Så er filerne placeret på fællesdrevet

Sitemeter tilføjet

at 06 January 2006

Så blev der tilføjet et sitemeter så vi kan følge den voldsomme trafik.

Desuden er der lavet en advisering om opdatering til Lars og undertegnede, for at få det aftestet

Blog oprettet

at 05 January 2006

Hermed er sbt's nye blog for diverse meddelser oprettet.